Taxaties Wij werken met heldere en begrijpelijke rapporten
8

Taxaties

Naast de taxatie van bekende schepen, zijn we de laatste Jaren meer en meer gespecialiseerd geraakt in moeilijk te taxeren schepen.

Taxatierapport nodig om schip van zaak naar privé om te zetten, voor de financiering of verzekering? Steeds meer banken gaan weer scheepshypotheken verstrekken. Het vertrouwen in de markt groeit.

Kies altijd voor een vaste taxatie waarde. Grote voordeel is dat als er iets met uw schip gebeurt er over de waarde geen discussie meer is. Belangrijk is wel dat u elke drie jaar de taxatie laat verrichten. Kiest u niet voor een vaste taxatie dan bepaalt de verzekeringmaatschappij de waarde…

Boatwish verricht taxaties voor particulieren, werven, notarissen, advocaten en banken. Tevens doen wij financiële bouwbegeleidingen voor nieuwe schepen in aanbouw in binnen- en buitenland en doen we deskundigenonderzoek voor rechtbanken.

Wij werken met heldere en begrijpelijke rapporten in de taal die u wenst. Elk taxatierapport is een uniek en exclusief document bestaande uit ten minste zes pagina’s. Naast de getaxeerde bedragen vermelden wij verder onder meer:

  • Een uitgebreide beschrijving van het schip, geïllustreerd met foto’s
  • Een beschrijving van de marktpositie van het schip
  • Een overzicht van aanbevelingen en adviezen
  • De BTW-status van het schip
  • De eigendomspositie en de CE status

Zoals eerder gezegd houden we van duidelijkheid. We spreken dan ook altijd vooraf een vaste prijs met u af. Alle afgesproken (consumenten)prijzen zijn inclusief 21% BTW, reistijd, reiskosten en een schriftelijke rapportage.

Wij zijn beëdigde en gecertificeerde taxateurs. Dit betekent dat een door ons opgesteld taxatierapport geaccepteerd wordt door alle grote banken en financiële instellingen. De taxatie wordt verricht door Michiel Mol. Hij is beëdigd en NBMS/HISWA gecertificeerd en Register Taxateur bij het VRT. Dit houdt in dat de taxatie voor alle gewenste toepassingen rechtsgeldig is.

SWORN AND CERTIFIED YACHT BROKERS